Madonna sushima.net

MadonnaFödd i Bay CIty, Michigan, USA. Madonna är en ameriskansk - italiensk sångerska, låtskrivare, dansare och skådespelerska. Hon föddes som Louise Ciccone den 16 Augusti 1958. Mellan 1985 och 1989 var Madonna gift med Jean Penn. Sedan den 22 December 2000 är hon gift med den brittiska producenten Guy Ritchie. Med honom har hon sonen Rocco, född den 11 Augusti 2000. Madonna har också en dotter tillsammans med Carlos Leone, född 14 Oktober 1996. Tillsammans med hennes man Guy Ritchie är Madonna för tillfället i en juridisk process för adoption av den Malavisiska pojken David Banda. Numera heter Madonna Louise Ciccone Ritchie.

Namnet Madonna kommer ifrån det italienska ordet, naturligtvis kopplat till den heliga Moder Maria. Madonnas mamma som dog vid 30 års ålder, när Madonna bara var fem år, var döpt till Madonna Fortine. Det är från sin mamma hon har tagit namnet Madonna. Fadern Silvio Ciccone anställde ett hembiträde efter sin hustrus död, med vilken han senare gifte sig. Han lät alla sina barn ta piano lektioner, men Madonna ville hellre dansa, vilket ledde henne till ett stipendium i dans vid University of Michigan. Efter en termin lämnade hon collage för att åka till New York och söka sin lycka som dansös.

Då det var svårt att försörja sig bara som Dansös, sökte hon sig fram inom Musikal genren och med andra jobb i branschen. Samtidigt deltog hon i många auditions. Hon lyckades få en av sina låtar spelade på ett känt diskotek. Där var en fransk producent som blev förtjust och erbjöd henne skivkontrakt i Paris, med avsikten att göra henne till popstjärna. Hon blev dock kortvarig i Paris, och återvände till sitt älskade New York, där hon började spela trummor i bandet "The breakfast club." I bandet fanns Stephen Bray, med vilken hon gjorde flera demo inspelningar. Madonna har fortsatt att samarbeta med Stephen under hela sin karriär.

Hennes första skivkontrakt var med Sire Records, och hon släppte debutalbumet med hitsinglar som: "Lucky Star", "Borderline" och "Holiday". Madonna har under sin karriär bytt skivbolag många gånger.

Den första listettan på Billboard listan var "Crazy for you". 1984 kom albumet "Like a virgin". Det var detta album som gjorde Madonna till en världsstjärna.

Madonna var väldigt tidigt ute med att förstå hur värdefull musikvideon var som ett medel för hennes framgång. Hon är känd för att ständigt förändra och utveckla sin image och totala artisteri. Hon hade länge drömt om att bli framgångsrik som skådespelerska och fick huvudrollen i filmen "Evita". I anslutning till hennes världsturne' "Blond ambition worldtour 1990" släppte hon dokumentären "Truth or dare - In bed with Madonna". Tillsammans gjorde detta henne till en av 80-talets största pop-ikoner. Madonna har haft roller i ett 15-tal filmer.

I alla år har Madonna sökt efter "Sanningen", från hennes uppväxt i katolska kyrkans tradition till hennes studier i den Judisk "Kabbala rörelsen". Hon har studerat Kabbala sedan 1997 och har där döpt sig till namnet Esther.

Madonnas popularitet är häpnadsväckande, och hon har hållit sig själv på världstoppen inom musiken i mer än tjugo år. Ett rekord som inte många slår. Hon har släppt tjufo album och har haft mer än sjuttio hits på de största topplistorna i Världen.

Hon är min största personliga idol. Anledningen är inte bara hennes fantastiska musik och karismatiska uppenbrelse, men särskilt är det känslan av sårbarhet under fasaden eller att hon sänder ut båda delarna på samma gång. Mitt intryck är att hennes själ är sårad och skriker högre än många andra, men hennes rop är vackert och väldigt attraktivt. Med henneskraftfulla styrka och hårda disciplin äe hon beslutsam att fortsätta sin oerhört framgångsrika karriär. Hennes vackra utseende i kombination med hennes enorma energi, skapar inspiration och en känsla av hopp. Hon är en förebild för strävan för alla människor som tar hennes musik och uppenbarelse till sitt hjärta.Fler Madonna produkter finns i Online shopen

 

 

 

Tillbaka till Konst infoTillbaka till Musik sidan

 

 

Önskar du information om nästa konstutställning går det bra att beställa det kostnadsfritt via e-post genom att klicka här.
Om du inte kan bärga dig till min nästa utställning finns det säkert ett passande verk på min sida med konst till salu.
Poesi hittar du här på min sida om Poesi.

Konst länkar:
Moderna museet
Bukowski auktioner
Vedic art
information
National museum

Musik:
Madonna
Happy Puppy

Berömda konstnärer
Leonardo Da Vinci
Ernst Billgren
Anders Zorn

Författare:
Astrid Lindgren
Tomas Tranströmer

Galleri länkar:
Liljevalchs Konsthall
Galleri Lars Boman

Kultur länkar:
Forum
Operan
Dramaten
Stadsteatern
Konserthuset
Berwaldhallen
Dansens Hus

 

 

 

© 2004-2007 Sushima.se Hit Counter visitors