sushima.net

Konstnär

På denna sida utforskas innebörden av uttrycket Konstnär samt vilket syfte Konstnären egentligen med sitt kall. Här utrönas Konstens uppgift och vad Kreativitet har med själva livsresan att göra.

Här utvecklas tankar om olika konstnärer och hur jag uppfattar deras konstnärsskap. Att utforska konst och själva drivkraften till skapandeprocessen, är ett momentum av utveckling genom fördjupande insikter, inspiration från många verk ur flertalet skilda kategorier.

Därför hittar ni funderingar kring betydande Skulptörer, Poeter, Skönlitterära Författare, Målerikonstnärer, Dramaturger, Filmskapare och Musiker med flera på denna sida.

Avsikten är att visa mångfaldens och inspirationens källa i konstnärenas verk och liv. Att visa en vinkling av varför de berör och fördjupar. Att i någon mån öppna handen för det som kanske ännu inte setts eller upptäckts av Dig som betraktare, som upplevare.

Varje konstnär har i min upplevelse kroppens och själens erfarenheter med sig att filtrera sitt skapande genom. Variationen av begåvning och rörelser förundrar när tanken tillåts spänna från så vitt skilda konstnärer som till exempel Da Vinci och Astrid Lindgren. Att i den spännvidden ändå inse att "Källan" absolut är densamma. I resan Vimmerby-Florens tur och retur, uppmärksamma skapandets mystik i två diametralt olika konstnärers uttryck, och sedan känna att det faktiskt finns ett samband.
Eller att fundera över Ernst Billgren och August Strindbergs verk. De verkar vara mycket långt ifrån varandra, men kanske ändå bara på ytan.

I Tomas Tranströmers Poesi möter livets mystik min innersta längtan efter det maximala uttrycket. Claes Hylingers texter kanske matchar och / eller kompletterar. Eller tvärt om att kan Tranströmer tangerar Hylinger.
När en författare som Nobelpristagaren Paulo Coelho's texter möter en "inre själens landskapsmålare" som Peter Frie, vill jag leta efter gemensamma länkar.
Att fundera över om det var Mozart som person, som verkligen skapade musiken är min fundering. Och min uppgift innefattar frågor kring Beatles, Madonna, Elvis, ABBA och Roxette som konstnärsfenomen och deras påverkan på mänsklighetens rörelser och utveckling.

Avsikten med sidan är således omfattande och ändå avgränsad. Den är i process mot något som ännu inte fullt ut syns men har med glädje och kärlek att göra.
Sidan har också som syfte att i mig själv söka de svar som jag ännu inte har och att därmed styra in i de spår jag så länge längtat efter att helhjärtat vara i. Utforskandet av konstnärens skapandeprocesser tangerar väl utforskandet av mystiken, av Skaparen i oss, av själva Skapelsens villkor.
För mig finns inget mer spännande ämne.
Denna sida kommer ständigt att förändras och utvecklas i takt med att forskningsresan fortsätter.
Mycket nöje.


Berömda konstnärer
Leonardo Da Vinci
Ernst Billgren
Anders Zorn

 

 

 

Javisst, mer konst!Klicka här för Konst information

 

 

Önskar du information om nästa konstutställning går det bra att beställa det kostnadsfritt via e-post genom att klicka här.
Om du inte kan bärga dig till min nästa utställning finns det säkert ett passande verk på min sida med konst till salu.
Poesi hittar du här på min sida om Poesi.

Konst länkar:
Moderna museet
Bukowski auktioner
Vedic art
information
National museum

Musik:
Madonna
Happy Puppy

Författare:
Astrid Lindgren
Tomas Tranströmer

Galleri länkar:
Liljevalchs Konsthall
Galleri Lars Boman

Kultur länkar:
Forum
Operan
Dramaten
Stadsteatern
Konserthuset
Berwaldhallen
Dansens Hus

Håll dig uppdaterad med det Stockholms rika kulturutbud genom nyhetsbrev.

vedic-art-kurs-bilder1


Kostnadsfritt nyhetsbrev via e-post från Kungliga Operan.

 

vedic-art-kurs-bilder1

Kostnadsfritt nyhetsbrev via e-post från Dramaten.

 

vedic-art-kurs-bilder1


Kostnadsfritt nyhetsbrev via e-post från Berwaldhallen.

 

vedic-art-kurs-bilder1


Kostnadsfritt nyhetsbrev via e-post från Konserthuset.

 

vedic-art-kurs-bilder1


Kostnadsfritt nyhetsbrev via e-post från Dansens Hus.

 

vedic-art-kurs-bilder1


Kostnadsfritt nyhetsbrev via e-post från Stadsteatern .

 

 

© 2004-2007 Sushima.se Hit Counter visitors