Konst sushima.net

Konst

Konsten är integrerad som en del av min vardag. Ända sedan barnsben har jag skapat som ett utlopp för min kreativitet, långt innan jag ens kunde stava till varken konst eller konstverk.

Jag har alltid skapat konst i alla dess former. När jag sedan började läsa konsthistoriaStockholms Universitet började sambanden kring människans behov av att uttrycka sig kreativt, och vad det har inneburit för mänsklighetens utveckling ur så många varierande och viktiga  aspekter.

 Från skolans teckningslektioner vidare genom diverse fält och kurser i konsthantverk har jag liksom så många andra konstnärer vindlat mig fram till  ett dagens uttryckssätt, som då för mig  naturligt spänner mellan en stor variabel av material och tekniker.

Alla mina utställningar har innehållit flera olika uttryckssätt inom konsten, såsom skulptur, måleri och poesi.
Skulpturerna har skapats av lera, gjutits i brons både av mig själv på Nacka Kollektivverkstad (KKV) där jag arbetar ibland, samt lagts ut på andra bronsgjuterier .Jag har arbetat med olika återvinningsmaterial: plast, järnbitar, glas, plexiglas samt ”spill” från byggen. Jag samlar alltid sten, drivved, sand…..samt annat vackert  jag plötsligt upptäcker när jag hämtar inspiration ute i naturen.

KKV har jag också gjutit betong och arbetat något med Paper - Mache Art vad det gäller skulptur.
Mina konstverk kan och har skapats av tand- och diskborstar, av gamla kastrullock, av wettex -duk, badsvampar eller gamla verktyg.

Inom måleriet har jag utforskat att måla på: kartong, plywood, grov- och finpapper, madrasskydd av grovt linne som jag grundar med takfärg och gör stora uppspända dukar utav. Wellpapp, plast, plexiglas, isolerings - material. Ja det är inte mycket som undgår min experimentlusta.

Det senaste året har porträttering dansat in som en passion. Min intention är att utveckla detta till att fullständigt bara gå in i flödet och skapa ”själs porträtt”.  Emellertid har jag hitintills endast tagit emot och levererat beställningar på två olika typer av avbildningstekniker. I det ena fallet använder jag ett personligt bildmaterial som grund och förändrar därefter bilden till en konstnärlig personlig tolkning på lämpligt preparerad spånplatta.
Den andra tekniken är att jobba med screentryck vilket jag också gör på Nacka Kollektivverkstad. Exempel på detta kan ni se under beställ personliga porträtt.

Att skapa i stort och smått som man säger inom Vedic Art , är olika uttryck för antingen  behov av maximal expansion eller uttryck för precision och förfining. Dessa behov är i mitt fall övervägande – expansion, explosion och ett enormt utvidgande av en kreativ längtan som jag av och till tillåter att verkligen storma  över mig efter perioder då mina impulser att ständigt vara i det kreativa flödet undertryckts.

Att vara i kreativiteten är för mig samma som att vara i flöde med kärleken. När skaparkraften får fritt forsa genom verktyget, så skrattar alla celler. När nya impulser får form jublar hela sfären inne i mig.

Min uppfattning är att alla människor skulle finna sin maximala själshälsa om de undersökte skaparflödets mirakel mer och drog ner på gym och yttre skönhets fixering.

Ett sätt att skapa konst är att bry sig om sin bostad. Här finns en enkel möjlighet till experimentering av hög dignitet. Färg och form med enkla medel kan skapa tillfredställelse av personliga val. Men att gå ett snäpp till är att låta händerna vara i tjänst hos den inre kraftkällan och att lämna över skapandet till skapandet själv.

I upplevelsen att upplåta sin kropp och vilja till det kärleksfulla inom oss själva med ett urval av uppdukade material att skapa av, är en obetalbar känsla av glädje och harmoni som genomsyrar varandet. Det är min längtan att förmedla denna hälsokur till många medmänniskor. Det är därför jag skapat min blogg under namnet Konst.
Att inspirera och förmedla skapandets glädje och tips kring detta samt upplevelser av konst och kultur i mitt liv är en underbar sysselsättning.

Poesi hittar du här på min sida om Poesi.

 

Javisst, mer konst!Klicka här till nästa sida för mer Konst info

 

 

Önskar du information om nästa konstutställning går det bra att beställa det kostnadsfritt via e-post genom att klicka här.
Om du inte kan bärga dig till min nästa utställning finns det säkert ett passande verk på min sida med konst till salu.
Poesi hittar du här på min sida om Poesi.

Konst länkar:
Moderna museet
Bukowski auktioner
Vedic art
information
National museum

Musik:
Madonna
Happy Puppy

Berömda konstnärer
Leonardo Da Vinci
Ernst Billgren
Anders Zorn

Författare:
Astrid Lindgren
Tomas Tranströmer

Galleri länkar:
Liljevalchs Konsthall
Galleri Lars Boman

Kultur länkar:
Forum
Operan
Dramaten
Stadsteatern
Konserthuset
Berwaldhallen
Dansens Hus

Håll dig uppdaterad med det Stockholms rika kulturutbud genom nyhetsbrev.

vedic-art-kurs-bilder1


Kostnadsfritt nyhetsbrev via e-post från Kungliga Operan.

 

vedic-art-kurs-bilder1

Kostnadsfritt nyhetsbrev via e-post från Dramaten.

 

vedic-art-kurs-bilder1


Kostnadsfritt nyhetsbrev via e-post från Berwaldhallen.

 

vedic-art-kurs-bilder1


Kostnadsfritt nyhetsbrev via e-post från Konserthuset.

 

vedic-art-kurs-bilder1


Kostnadsfritt nyhetsbrev via e-post från Dansens Hus.

 

vedic-art-kurs-bilder1


Kostnadsfritt nyhetsbrev via e-post från Stadsteatern .

 

 

© 2004-2007 Sushima.se Hit Counter visitors