Konst sushima.net

Konst 2

Inspiration kan förmedlas av besök på olika gallerier och museum. I höstas var jag i  London och besökte då en Wassily Kandinsky utställningModern Tate. Det slog mig då hur fantastiskt livet är och vilken förmån vi har som så enkelt kan få uppleva sådana fantastiska konstskatter.

Östasiatiska museet i Stockholm, finns en underbar inspirationskälla. Detta slog mig verkligen när jag besökte Kina och Japan i december 2006. Vid mina besök på museet har jag slagits av möjligheten att gå kurs i kalligrafi, samt hur vidgande kulturerna som erbjuds verkligen kan fördjupa alla aspekter av vår medvetenhet och vår möjlighet att uttrycka oss konstnärligt.

Under de många gånger jag besökt Moderna museet respektive Nationalmuseum i Stockholm, har en särskild upplevelse gång på gång letat sig in . Tanken och känslan har  fördjupats och förmedlat en erfarenhet av vad konst är och kan göra med människans liv. I alla fall vad den definitivt gör med mig och med  mitt liv.

När jag som ett exempel njuter av Yves Klein's monokromer i den starka blå Kleinfärgen eller av Lucio Fontanas enkla geniala former,
så känner jag att jag integrerar  deras personliga  energi inne i mig.

När Pablo Picasso's sökande efter att uttrycka sig som ett barn igen, sugs jag in genom de dubbla exponeringarna av människans vinklar, genomsyras jag av hans visioner och av att allt är möjligt att uttrycka. Allt är tillåtet. Jag blir fri.

Ett annat favoritmuseum är Guggenheim Museum i New York. När jag vindlar upp för den inre spiralen i byggnaden, med alla fantastiska verk av till exempel Manet och Monet, de fantastiska  impressionisterna, slås jag också av hur stor påverkan själva byggnaden har på mitt välbefinnande. Arkitektur som konst,  är verkligen en konstart som påverkar vårt, mitt  flöde. Feng shui  en urgammal  kunskap som nu är i var mans mun känns här,  innerligen påtagligt.

Önskar du önskar information om nästa konstutställning går det bra att beställa det kostnadsfritt via e-post genom att klicka här.
Om du inte kan bärga dig till min nästa utställning finns det säkert ett passande verk på min sida med konst till salu.

 

konst-pilKlicka här för Konst info

 

 

 

 

© 2004-2007 Sushima.se Hit Counter visitors