Feng Shui sushima.net

Feng shui

FENG SHUI OCH DEN KREATIVA PROCESSEN.

Vad har Feng Shui med konst och kreativitet att göra?

Enligt min erfarenhet …mycket. Varje gång som en utställning närmar sig börjar mitt arbete med att ”Rensa i röran”.
(En rekommenderad bok i detta ämne är : "Rensa i röran" av Karen Kingston.) Det som händer när jag sorterar upp mitt liv i det inre och det yttre, är att jag frilägger ny kraft och energi.

Det är tveklöst så att min ”kanal” blir, i min uppfattning renare, mer enkel, mer ljus, mer tillgänglig. Ju mer jag frilägger utrymme för skapandet desto mer fokusering får jag på flödet.

Feng Shui är naturligtvis mycket, mycket mer än att sortera, städa och slänga ut onödiga och överflödiga tidskrävande belastningar. Feng Shui är ett sätt att hantera sin medvetenhet, att skapa en miljö där hela varelsen får maximal positiv uppbackning.

Om vi ser till boendet som en skaparplats för vår längtan efter harmoni, så är det att känna in var och hur jag bör placera mina älskade ting för att lyfta känslan av trivsel och åstadkomma ett större välbefinnande. Här vill jag poängtera att vissa saker dock är verkliga kraftladdare.
Om till exempel din mormor är eller var en mycket positiv person för dig, så påminns du självfallet om den känsla hon framkallar eller framkallade i ditt väsen, genom de föremål du tycker är vackra, har själ, med anknytning till henne.

På det viset kan vi lära oss att uppmärksamma vilka föremål som ger oss näring respektive att kanske ta bort de föremål som laddar oss med motsatta minnen och känslor.

Placering av möbler och hur vi förhåller oss till öppna och slutna ytor är en fråga om att känna in. Om osäkerhet kring detta infinner sig eller om vissa delar av livet ”trasslar” kan en feng shui expert hjälpa till att korrigera baguan* i de olika rummen, samt i bostaden i stort.

Själva boendets riktning i de olika väderstrecken samt placeringen i landskapet, i kombination med hur just din personlighet passar in i denna miljön, räknas ut via ditt kinesiska horoskop och bostadens kuanummer*.

För min personliga del har jag verkliga erfarenheter av vad en åtgärd snabbt åstadkommer.  Anna Thofelt, Feng Shui konsult, är en utmärkt rådgivare som med några konstruktiva ideer, hjälpte mig att korrigera flödet i min ekonomi, på ett mycket positivt sätt.

Feng shui och kunskapen om detta, om Yin och Yang och hela den Taoistiska filosofin är en underbar inspirationskälla till ett i alla avseenden mer inspirerande och kreativt liv.

Jag har även inlägg om Feng Shui på min blogg under namnet Konst.

baguan = varje utrymme är uppdelat i åtta delar, där varje del representerar livsområden, t.ex. kärlek, kreativitet, arbete, ekonomi etc.
kuanummer
= Ditt personliga årtal och adressens numerologiska betydelse i samklang.

 

 

© 2004-2007 Sushima.se Hit Counter visitors